Kære Louise Gade

Du får sikkert mange henvendelser i denne tid, men jeg håber, du vil give dig tid til at læse dette. 
For et par måneder siden besøgte du Frydenlund; Børnehuset Tusindben, Frydenlund-skolen og Byggelegepladsen Musvågevej. Jeg er bekymret for vores område, da byrådets budgetforlig får store konsekvenser for Byggelegepladsen.

Bl.a. disse to punkter:
1. Børn kan gå på bygge fra 0 - 4.kl.
2. Der kan kun tages børn ind fra Frydenlundskolen.

1. I vores område er der mange belastede børn, og de har brug for et sted, hvor de kan være i en længere periode (nu 0. -7. kl.), hvor der er personer, der kender dem og deres familie. Det giver en tryghed, og det giver børnene et tilhørelsesforhold. Det giver også personalet en bedre mulighed for at hjælpe barnet. Vi har allerede mange børn, der løber rundt og keder sig og finder på underlige ting, og jeg er bange for, at der vil komme endnu flere.
Endvidere får de mulighed for at få frisk luft og sund mad, hvilket kan virke banalt, men her i Frydenlund er sund mad ikke altid hverdagskost.

2. At der kun kan tages børn ind fra Frydenlundskolen, får store konsekvenser for Byggelegepladsen. Det frie skolevalg gør, at mange vælger andre skoler end Frydenlund-skolen, og det betyder, at der ikke er så mange skolebørn, der kan søge ind på Byggelegepladsen. Så får de svært ved at fylde Byggelegepladsen op, og hvad så? Jeg kan se, at de børn, der kommer fra andre skoler, kommer fra ressourcestærke familier. De børn kommer med et overskud og deres sociale kompetencer giver de videre.
Jeg tør ikke tænke på, hvad der kan ske med børn på 11-12 år, der skal gå i klub med unge op til 18 år. Det kan blive en katastrofe for mange børn i Frydenlund.

Som jeg ser det, er Byggelegepladsen med til at bryde den sociale arv.

Jeg tror, at endnu flere ressourcestærke familier vil fytte fra området, og jeg ved, at for mange forældre er Byggelegepladsen et argument for at blive boende her.

Kære Louise Gade, jeg håber, at du kan huske dit besøg her i Frydenlund, og at du vil overveje igen, hvilke komsekvenser dette får for vores område

Venlig hilsen Liselotte Bay, Frydenlund.