Keilor, 20. oktober 2006

Kære alle!

 Jeg blev ualmindelig ked af det, da nyheden om omlægningen af Bygge nåede mig i Australien. Tænk, som familie er Bygge en af de ting vi alle savner mest!

Daginstitutionstilbudene i Australien er generelt ringe, når man er vant til steder som Bygge.

Her har privatiseringen og finansielt overskud den store prioritering, og dette afspejles alt for tydeligt i institutionernes dagligdag. Dette har medført at daginstitutionerne slet ikke har vundet indpas i vores familie.

Vi vil ikke bruge dem! Vi synes de er for ringe!

Tænk, så hører vi, at Danmark nærmer sig lignende forhold med alt for hastige skridt. Alt det, jeg gik og pralede af overfor de andre frustrerede mødre, er nu en saga blot….

 Det ville forandre Frydenlund, hvis Bygge blev valgt fra. Og her mener jeg ikke til det bedre, det er slemt nok som det er!!!

Bygge er det STORE (og måske eneste, nu der ikke kommer en bogbus længere….) lyspunkt i Frydenlund. Både for stedets brugere, men også i lige så høj grad de mange besøgende, der dagligt benytter området. Et natur-åndehul midt i al betonen, der i et evt. tab af Bygge ville miste et værdifuldt område, der i sig selv medvirker til, at familier bliver boende.

Dyrene og træerne er et værdifuldt modstykke i et byområde, hvor familierne ellers er lukket inde i deres lejligheder ofte med forbud mod dyrehold. Mange af børnene i området er fra belastede familier uden meget overskud af nogen slags. Her spiller Bygge sin allervigtigste rolle som åndehul.

Her er respekt for børn og familier og de individuelle behov, der hele tiden forandres, også efter 3. klasse.

Her er muligheder for udfoldelse og aktiviteter bygget på lyst, viden, nysgerrighed og personlig udvikling.

Et sted med ÆGTE samvær, åbenhed, tillid og muligheder.

 Det er svært at forstå, at et sted som Bygge overhovedet kan være i fare. Jeg kunne bedre forstå, hvis de overfyldte SFO’er lå i farezonen for evt. omlægning / lukning. Tværtimod burde man bruge stedet som model for de andre SFO’er m.m. så kvaliteten af dagsinstitutionstilbud blev højnet.

Se, så kunne vi fortsat prale af at vi som samfund kærede os om vores børn i Danmark. At vi fortsat ønskede at udvikle tilbudene, gøre dem bedre. At gøre Danmark et dejligt sted at vokse op.

 Med venlig hilsen

 Christina Leer Young