22.10.2006
Prerov – Morava
Tjekkiet


Kære Danskere!

Jeg håber at jeg fortsat vil kunne se Danmark som et beundringsværdigt land.

Min datter bor i Århus og mit barnebarn går på ”Bygge”. 
Bygge er en enestående institution. Jeg er selv pædagog og har arbejdet mange år i det tjekkoslovakiske skolesystem på mange forskellige niveauer i både undervisnings- og pasningsordning. Det var alle sammen gode institutioner, men ingen lignende Byggelegepladsen. 
I har et meget specielt sted med fantastiske mennesker, som ikke kun arbejder der, men også helt naturligt videregiver livssyn og livsstil.
Jeg er rigtig glad for at vores barnebarn har mulighed at vokse op lige der, når han nu er så langt væk og vi ikke ser ham så tit. Jeg er sikker på, at på Bygge får han mulighed for at opleve det, der skal til for at han vokser som menneske og at han får det, vi ellers gerne ville give ham som bedsteforældre. 
Jeg værdsætter højt de mennesker, der arbejde i disse institutioner.
Bygge er meget vigtig for det område den ligger i, fordi som jeg har oplevet det, er det område med mange forskellige sociale og kulturelle nuancer og hvis børnene bliver efterladt til dem selv, vil det volde mange problemer. 
Bygge forbygger dette!!!
Og hvad mere er, om formiddagen kommer mange mødre og bedstemødre med de små børn, og også vuggestuer og børnehaver besøger denne oase.

Tag alt for og imod i betragtning – og bevar Bygge!!!

Med venlig hilsen
Pædagog og lærer på efterløn
Jája

Læs det originale brev på tjekkisk - klik her